Wat veel werknemers niet weten – maar jij nu wel – is dat je werkgever een fiscaal gunstige behandeling krijgt om een bedrijfsfiets te verschaffen aan de werknemers. Dit om het woon-werkverkeer met de fiets aan te moedigen.

Maar wat als je al over een bedrijfswagen beschikt? Geen nood, de fiets is perfect cumuleerbaar met je bedrijfswagen. Je mag naast een wagen ook over een bedrijfsfiets beschikken. Niet helemaal onlogisch. Als werknemer kan je namelijk bepaalde verplaatsingen met de fiets uitvoeren en andere met de auto.

Een model waarbij medewerkers zelf kunnen beslissen wanneer ze de auto nemen of de fiets, heeft het meeste kans op slagen. Er zijn altijd situaties waarbij het onmogelijk is om de fiets te nemen op een bepaalde dag (avondvergadering, boodschappen,…).

Sprak je werkgever nog nooit over de mogelijkheden van een bedrijfsfiets? Doe jezelf, je collega’s maar bovenal je werkgever een plezier en stuur hem of haar deze mailing door. We komen met plezier de mogelijkheden van een fietsplan uitleggen.