Het is een complete misvatting dat fietsen met een gewone fiets gezonder zou zijn dan fietsen ondersteund met een motortje. Hier lees je waarom.

E-fietsers fietsen meer.
Wie elektrisch rijdt, rijdt niet alleen vaker, maar legt doorgaans meer kilometers af. Onderzoekers drukken de inspanningen van een fietser uit in Mets, wat staat voor Metabolic Equivalent Task en een maatstaf is voor de hoeveelheid energie die een bepaalde fysieke inspanning kost. Gewone fietsers gebruiken wekelijks gemiddeld 4.085 Mets, bij de e-fietsers is dat met 4.463 Mets zelfs wat meer. Doordat de elektrische fiets afstanden aflegt die vroeger alleen met de auto te overbruggen waren, maakt dat niet alleen het aandeel e-bikes op de weg behoorlijk de lucht in gaat, maar ook dat de mindere inspanningen bij het trappen gecompenseerd worden door het langer en meer fietsen.

Iedereen op de fiets.
Voor wie de inspanningen met een gewone fiets moeilijk of niet haalbaar waren omwille van hogere leeftijd of om gezondheidsredenen, gaat een nieuwe wereld open bij het ontdekken van de elektrische fiets. Hij maakt het ook voor hen mogelijk in beweging te blijven, wat dan weer een gunstig effect heeft op lagere bloeddruk, cholesterol, vet- en suikermassa. Bovendien heeft de buitenlucht een positief effect op de emotionele stemming waardoor mensen gelukkiger worden.

Nog een laatste duwtje
De e-bike haalt dus elk excuus om de afstand woon-werk niet te fietsen onderuit. Als zaakvoerder of HR manager heb je er alle belang bij om de e-bike te promoten als gezond en duurzaam vervoersmiddel om naar het werk te komen. Geef jij hen dat laatste duwtje?

Neem vandaag nog contact met ons op