B2Bike fietsleasing

Wist je dat we in Vlaanderen gemiddeld een uur per dag onderweg zijn van en naar het werk? En dat dit voor 20% van het woon-werkverkeer zelfs 2 uur per dag is? Bovendien doet slechts 10% de verplaatsing met de fiets. Hoog tijd dus om je medewerkers te motiveren tot een leven met meer beweging.

Goed voor de werkgever
Waarom kiezen voor een bedrijfsfietsplan? Wat zijn nu precies de voordelen voor de werkgever?

In de eerste plaats is het een pluspunt op vlak van gezondheid. Fietsende werknemers zijn gezond, blij en alert. Wist je dat het ziekteverzuim beduidend lager is in ondernemingen waar de fiets vaak voor het woon-werkverkeer wordt ingeschakeld?

Bovendien draagt het bij tot een positief imago van het bedrijf. Sterker op vlak van personeelsbinding én aantrekkelijke werkgever, welke CEO of zaakvoerder wil dit nu niet?

Woon-werkverkeer met de fiets heeft een grote impact op het MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) en zorgt daarnaast voor een aanzienlijke winst inzake tijd én efficiëntie.

Dankzij onze full-service formule is de werkgever zorgenvrij. B2Bike houdt de keten zo kort mogelijk. Iedereen weet van meet af aan perfect wat het zal kosten per maand. Als werkgever hoef je geen tal van verschillende offertes te verwerken, bespaar je op autokosten en parkeerplaatsen.

En niet te vergeten, de kosten zijn 120% aftrekbaar (onder bepaalde voorwaarden), een mooi fiscaal voordeel dus.

Goed voor de werknemer

Ook de medewerkers kunnen op tal van voordelen rekenen.
De fiscus vergeet ook de medewerkers niet. Fietsen zijn immers fiscaal vrijgesteld van de regeling ‘belastbaar voordeel alle aard’. De medewerker staat niet langer in de file en bekomt hierdoor tijdswinst en een aanzienlijke besparing op zijn of haar autokosten. Wordt er een fietsvergoeding uitbetaald, dan is dat een leuke extra.

Bij B2Bike mag de medewerker zelf een fiets volgens persoonlijke smaak en behoefte kiezen: een elektrische fiets, cargofiets, racefiets, plooifiets of stadsfiets, klassiek, modern of retro, … het kan allemaal. Wij zijn ervan overtuigd dat alleen op deze manier de werknemer maximaal gemotiveerd is om de verplaatsing woon-werk per fiets te doen.

Alleen maar zorgenvrij fietsplezier. Een fietslease of -aankoop formule kan uitgebreid worden met een diefstal en schade verzekering alsook met onderhoud en pechhulp onderweg.